Suosituimmat kryptovaluutat ja reaaliaikaiset kurssit

bitcoin Bitcoin (BTC)

€26,212.94
-0.44% (24H)
Seuraa
Markkina-arvoVaihtoLaskettu liikkeelle
€510.80 B€9.86 B19.50 M BTC
ATHATH(% muutos)ATH Päivämäärä
€65,945.43-60.30%2021-11-10

Bitcoin (BTC) kurssi on tällä hetkellä arvoltaan €26,212.94 a sen markkina-arvo on €510.80 B. Kurssimuutos on -0.44% alas ylöspäin viimeisen vuorokauden aikana.

Bitcoin on markkinoilla olevista kryptovaluutoista ensimmäinen ja yhä edelleen myös tunnetuin. Suuri mediahuomio on nostanut viime aikoina bitcoinin tunnettavuutta ja yhä useammat yritykset hyväksyvät sen yhtenä maksuvälineenä myös Suomessa. Vertaisverkkoa hyödyntävä bitcoin toimii hajautetusti täysin erillään keskuspankkien ja muiden instituutioiden määräysvallasta. Bitcoinin luoja on anonyymi henkilö tai ryhmä, joka käyttää itsestään nimeä Satoshi Nakamoto. Lähdekoodi on vapaasti saatavilla julkisesti avoimen lähdekoodin projektina, joten kuka tahansa voi halutessaan tutkia sitä ja osallistua kehitystyöhön.

Bitcoinilla on ollut valtava yhteiskunnallinen vaikutus, sillä sen ansiosta käsityksemme ja suhteemme rahaan on muuttumassa. Motivaationa kehitystyölle oli vaihdannan välineen tuottaminen, joka toimii itsenäisesti ilman keskuspankkia, jota voidaan liikutella elektronisesti, jonka turvallisuus on varmistettu ja jonka väärentäminen on mahdotonta. Kehitystyön tuloksena syntyi hajautettu, p2p-vertaisverkkoa hyödyntävä bittiraha, jonka avulla mobiilimaksaminen on helppoa, jonka siirtokulut ovat todella alhaiset ja joka toimii kaikkialla maailmassa ilman pankkeja suojaten samalla identiteettiäsi.

Bitcoin on suunniteltu siten, että kokonaisuudessaan liikkeelle tullaan laskemaan maksimissaan 21 miljoonaa kappaletta bitcoineja, mikä tekee siitä näinollen deflatorisen valuutan. Bitcoin hyödyntää salauksessaan SHA-256 algoritmia. Transaktioiden varmistus eli viive, jolla varat siirtyvät lompakosta toiseen, on keskimäärin noin 10 minuuttia. Markkinoille ilmestyy lisää bitcoineja "louhimalla", eli ratkaisemalla yhä vaikeutuvia kryptografisia ongelmia, joiden ratkaisusta järjestelmä palkitsee bitcoineilla. Louhintaan käytetään erikoisvalmisteisia ASIC-mikropiirejä, jotka on suunniteltu erityisesti kryptovaluuttojen louhintaa varten.

Kaupankäynnin aloittaminen

Kaupankäyntiä varten tarvitset tilin johonkin kryptovaluuttojen kauppapaikkaan - kryptopörssiin - jonka kautta eurojen vaihtaminen bitcoineihin onnistuu.

Turvallisin ratkaisu aloittamiseen on kotimainen Coinmotion, jonka kautta ostaminen onnistuu myös verkkopankkimaksulla.

Tutustu myös muihin suosittuihin kryptovaluuttoihin: EthereumLitecoinMonero ja Ripple


Datan lataaminen
Odota hetki, lataamme kaavion dataa
PäivämääräHintaVaihtoMarketCap
Ladataan facebook-kommentti(t)