Suosituimmat kryptovaluutat ja reaaliaikaiset kurssit

solana Solana (SOL)

€54.44
0.26% (24H)
Seuraa
Markkina-arvoVaihtoLaskettu liikkeelle
€23.08 B €1.31 B423.95 M SOL
ATHATH(% muutos)ATH Päivämäärä
€238.15-77.13%2021-11-06

Solana (SOL) kurssi on tällä hetkellä arvoltaan €54.44 a sen markkina-arvo on €23.08 B. Kurssimuutos on 0.26% ylös ylöspäin viimeisen vuorokauden aikana.

Solana (SOL) on hajautettu, avoimen lähdekoodin lohkoketjualusta, jonka tavoitteena on tarjota nopea, turvallinen ja skaalautuva infrastruktuuri hajautetuille sovelluksille (dApp). Sen perusti vuonna 2017 Qualcommin entinen insinööri Anatoli Jakovenko, ja se perustuu ainutlaatuiseen konsensusalgoritmiin nimeltä Proof of History (PoH).

Solana käyttää innovatiivisten teknologioiden, kuten PoH:n, yhdistelmää nopeiden transaktionopeuksien ja suuren läpimenon saavuttamiseksi. Alusta pystyy käsittelemään jopa 65 000 transaktiota sekunnissa (TPS), mikä tekee siitä yhden nopeimmista tällä hetkellä saatavilla olevista lohkoketjualustoista. Tämä suuri transaktionopeus saavutetaan käyttämällä ainutlaatuista tornipohjaista arkkitehtuuria, joka mahdollistaa useiden transaktioiden rinnakkaisen käsittelyn samanaikaisesti.

Nopeuden ja skaalautuvuuden lisäksi Solana tarjoaa myös alhaiset transaktiomaksut, mikä tekee siitä houkuttelevan alustan sekä kehittäjille että käyttäjille. Alusta tukee myös useita ohjelmointikieliä, kuten Rustia, C++:ta ja JavaScriptiä, joten se on monenlaisten kehittäjien käytettävissä.

Solana-alustan kotimainen kryptovaluutta on SOL, jota käytetään moniin eri tarkoituksiin, kuten transaktiomaksujen maksamiseen, alustan hallintoon osallistumiseen ja panostamiseen. SOLin haltijat voivat ansaita panostuspalkkioita osallistumalla alustan Proof of Stake (PoS) -konsensusalgoritmiin, joka auttaa turvaamaan verkon ja validoimaan transaktioita.

Solana on saanut merkittävää huomiota ja hyväksyntää hajautetun rahoituksen (DeFi) alalla, ja yhä useammat DeFi-projektit ovat käynnistäneet toimintaansa alustalla. Solana pyrkii myös aktiivisesti integroitumaan muihin lohkoketjualustoihin, kuten Ethereumiin, jotta eri lohkoketjujen välinen yhteentoimivuus paranisi.


Datan lataaminen
Odota hetki, lataamme kaavion dataa
Päivämäärä Hinta Vaihto MarketCap
Ladataan facebook-kommentti(t)