Suosituimmat kryptovaluutat ja reaaliaikaiset kurssit

ethereum-classic Ethereum Classic (ETC)

€16.929
-0.98% (24H)
Seuraa
Markkina-arvoVaihtoLaskettu liikkeelle
€2.42 B €194.52 M143.20 M ETC
ATHATH(% muutos)ATH Päivämäärä
€153.07-88.94%2021-05-06

Ethereum Classic (ETC) kurssi on tällä hetkellä arvoltaan €16.929 a sen markkina-arvo on €2.42 B. Kurssimuutos on -0.98% alas ylöspäin viimeisen vuorokauden aikana.

Ethereum Classic (ETC) on kryptovaluutta, joka luotiin alkuperäisen Ethereum-lohkoketjun hard forkin tuloksena. Vuonna 2016 DAO-projektin (Decentralized Autonomous Organization) merkittävän hakkeroinnin jälkeen Ethereum-yhteisö oli eri mieltä siitä, pitäisikö tehdä hard fork hakkeroinnin peruuttamiseksi ja varastettujen varojen palauttamiseksi. Osa yhteisön jäsenistä vastusti haarautumista väittäen, että se rikkoi lohkoketjun muuttumattomuutta ja hajauttamisen periaatteita.

Tämän seurauksena Ethereum-yhteisön vähemmistö jatkoi lohkoketjun alkuperäisen, muuttumattoman version tukemista, joka tuli tunnetuksi nimellä Ethereum Classic. ETC ylläpitää alkuperäistä Ethereumin lohkoketjua, ja sitä käytetään hajautettujen sovellusten (dApp) ja älykkäiden sopimusten käyttämiseen.

Vaikka Ethereum Classicilla on monia yhtäläisyyksiä Ethereumin kanssa, siinä on joitakin merkittäviä eroja. Yksi merkittävimmistä eroista on ETC:n käyttämä konsensusalgoritmi, joka perustuu proof-of-work (PoW) -louhintaan. Ethereum puolestaan on siirtymässä PoS-konsensusalgoritmiin (proof-of-stake).

Toinen ero on se, että Ethereum Classicilla on pienempi kehitysyhteisö ja ekosysteemi kuin Ethereumilla. Se on silti saanut jonkin verran hyväksyntää, ja ETC-lohkoketjulle on rakennettu useita dAppeja ja projekteja.

Kaiken kaikkiaan Ethereum Classic edustaa vaihtoehtoista visiota Ethereum-lohkoketjulle, jossa korostetaan enemmän muuttumattomuutta ja hajauttamista. Vaikka se ei ehkä ole yhtä laajasti hyväksytty ja kehitetty kuin Ethereum, sillä on silti tärkeä rooli kryptovaluuttojen ja lohkoketjujen alalla.


Datan lataaminen
Odota hetki, lataamme kaavion dataa
Päivämäärä Hinta Vaihto MarketCap
Ladataan facebook-kommentti(t)