Suosituimmat kryptovaluutat ja reaaliaikaiset kurssit

dai Dai (DAI)

€0.939
0.03% (24H)
Seuraa
Markkina-arvoVaihtoLaskettu liikkeelle
€3.61 B€101.88 M3.85 B DAI
ATHATH(% muutos)ATH Päivämäärä
€1.144-17.96%2020-03-13

Dai (DAI) kurssi on tällä hetkellä arvoltaan €0.939 a sen markkina-arvo on €3.61 B. Kurssimuutos on 0.03% ylös ylöspäin viimeisen vuorokauden aikana.

Dai on hajautettu stablecoin-kryptovaluutta, joka on sidottu Yhdysvaltain dollariin. Sen lanseerasi vuonna 2017 MakerDAO-projekti, joka on Ethereumin lohkoketjulla toimiva hajautettu itsenäinen organisaatio.

Toisin kuin muut stablecoinit, joiden vakuutena on yleensä fiat-valuuttavaranto, Dain vakuutena on vakuudellinen velkapositiojärjestelmä (CDP), joka käyttää Ethereum-pohjaisia varoja vakuutena. Tämä mahdollistaa hajautetumman ja läpinäkyvämmän järjestelmän, sillä vakuuden arvon määrittävät markkinat eivätkä keskusviranomaiset.

Dai stablecoin on suunniteltu säilyttämään 1 Yhdysvaltain dollarin arvo, mikä saavutetaan kysynnän ja tarjonnan järjestelmän avulla. Kun Dain kysyntä kasvaa, MakerDAO-järjestelmä luo lisää Dai-rahaa kysynnän tyydyttämiseksi, ja kun kysyntä vähenee, Dai-rahaa tuhotaan, jotta sidonnaisuus Yhdysvaltain dollariin säilyy. Näin luodaan vakaa kolikko, joka kestää hintavaihteluita ja jota voidaan käyttää moniin eri sovelluksiin, kuten maksamiseen, lainaamiseen ja kaupankäyntiin.

Dai:ta voidaan käyttää Ethereum-lohkoketjussa, ja sitä tukevat erilaiset hajautetut sovellukset, kuten hajautetut pörssit, lainausalustat ja maksujärjestelmät. Dailla voidaan myös käydä kauppaa kryptovaluuttapörsseissä, ja sitä voidaan säilyttää Ethereumin lohkoketjua tukevissa digitaalisissa lompakoissa.

Kaiken kaikkiaan Dai tarjoaa ainutlaatuisen lähestymistavan stablecoin-kryptovaluuttaan käyttämällä vakuudellista velkapositiojärjestelmää säilyttääkseen sidonnaisuutensa Yhdysvaltain dollariin. Sen hajautettu ja läpinäkyvä järjestelmä on saanut uskollisen kannattajakunnan kryptovaluutta-alalla, ja sen vakaa arvo tekee siitä suositun valinnan monenlaisiin sovelluksiin.


Datan lataaminen
Odota hetki, lataamme kaavion dataa
PäivämääräHintaVaihtoMarketCap
Ladataan facebook-kommentti(t)