Suosituimmat kryptovaluutat ja reaaliaikaiset kurssit

cardano Cardano (ADA)

€0.2308
0.68% (24H)
Seuraa
Markkina-arvoVaihtoLaskettu liikkeelle
€8.09 B€71.24 M35.05 B ADA
ATHATH(% muutos)ATH Päivämäärä
€2.898-92.03%2021-09-02

Cardano (ADA) kurssi on tällä hetkellä arvoltaan €0.2308 a sen markkina-arvo on €8.09 B. Kurssimuutos on 0.68% ylös ylöspäin viimeisen vuorokauden aikana.

Cardano on lohkoketjualusta ja kryptovaluutta, jonka Input Output Hong Kong (IOHK) loi vuonna 2015. Se on suunniteltu tarjoamaan turvallinen ja hajautettu alusta älykkäiden sopimusten ja hajautettujen sovellusten (dapps) kehittämiseen ja toteuttamiseen. Cardano perustuu proof-of-stake-konsensusalgoritmiin, joka on energiatehokkaampi kuin perinteiset proof-of-work-algoritmit, joita muut kryptovaluutat, kuten Bitcoin, käyttävät.

Yksi Cardanon ainutlaatuisista ominaisuuksista on sen kaksikerrosarkkitehtuuri, joka jakaa alustan kahteen kerrokseen: Cardano Settlement Layer (CSL) ja Cardano Computation Layer (CCL). CSL vastaa rahaliikenteen käsittelystä, kun taas CCL mahdollistaa älykkäiden sopimusten ja dappien suorittamisen. Tämä erottelu mahdollistaa joustavamman ja skaalautuvamman alustan, sillä CCL:ään voidaan tehdä muutoksia ja päivityksiä vaikuttamatta CSL:n vakauteen ja turvallisuuteen.

Cardanon toinen keskeinen piirre on sen sitoutuminen akateemiseen tutkimukseen ja tieteelliseen tarkkuuteen. Cardanon kehitystä ohjaa kokeneiden tutkijoiden, insinöörien ja akateemikkojen tiimi, joka työskentelee jatkuvasti parantaakseen alustaa ja ratkaistakseen reaalimaailman ongelmia. Tämä keskittyminen tutkimukseen ja kehitykseen on johtanut lukuisiin innovaatioihin, kuten muodollisten verifiointimenetelmien käyttöön älykkäiden sopimusten oikeellisuuden varmistamiseksi ja uuden ohjelmointikielen, Plutuksen, kehittämiseen, joka on suunniteltu erityisesti turvallisten ja tehokkaiden älykkäiden sopimusten kirjoittamiseen.

Cardano keskittyy myös vahvasti yhteisön sitoutumiseen ja hajauttamiseen. Cardano-yhteisö koostuu moninaisesta joukosta yksilöitä ja organisaatioita, jotka osallistuvat aktiivisesti alustan kehittämiseen ja hallinnointiin. Siihen kuuluu Cardano Foundation, joka vastaa alustan edistämisestä ja sen kehityksen valvonnasta, sekä Cardano Community Fund, joka tarjoaa rahoitusta yhteisölähtöisille hankkeille ja aloitteille.

Kaiken kaikkiaan Cardano on erittäin innovatiivinen lohkoketjualusta, joka on suunniteltu vastaamaan yritysten, kehittäjien ja käyttäjien tarpeisiin. Sen sitoutuminen tutkimukseen, yhteisölliseen sitoutumiseen ja hajauttamiseen erottaa sen muista lohkoketjualustoista ja tekee siitä lupaavan ehdokkaan hajautetun tietojenkäsittelyn tulevaisuuteen.


Datan lataaminen
Odota hetki, lataamme kaavion dataa
PäivämääräHintaVaihtoMarketCap
Ladataan facebook-kommentti(t)